با مشارکت 20 استان؛

نخستین جشنواره ملی «نان» در کرمان به کار خود پایان داد

شامگاه روز جمعه، 14مهرماه جاری، آیین اختتامیه جشنواره ملی «نان» در محل استانداری کرمان با حضور معاون رییس‌جمهور در امور بانوان و خانواده، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در کرمان؛ معاون رییس‌جمهور در امور بانوان و خانواده در این آیین که با حضور استاندار کرمان، معاون وزیر جهاد کشاورزی، برخی از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، مدیرکل صدا و سیمای استان کرمان، قائم مقام شهردار، معاون فرهنگی شهردار  و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی و جمعی از مردم و تعدادی از شرکت‌کنندگان در این جشنواره، برگزار شد، گفت: خیلی خرسندم از اینکه توفیقی دست داد تا به دیار سردار سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی، بیایم و در خدمت مردم کرمان، شهر «مقاومت» و «ولایت» باشم و شاهد برگزاری جشنواره مهمی باشم که به سفره و سلامت خانواده می‌پردازد.

کرمان با برگزاری جشنواره «نان» برای ترویج فرهنگ صحیح مصرف نان پیش‌قدم شد

انسیه خزعلی با یادآوری اینکه رویداد ملی «خانواده و فرهنگ عامه» در روز خانواده، با پیام ریاست محترم جمهور، آغاز شد، بیان کرد: یکی از کارگروه‌های مهم این رویداد، کارگروه «سفره و تغذیه خانواده» است و یکی از محورهای مهم تغذیه در سفره‌ها و قوت غالب مردم ما، نان است و در این راستا، دولت موظف است به پخت، ارایه و کیفیت نان، و شیوه پشتیبانی از نان‌های  محلی، خانگی و صنعتی توجه کند.

وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه «نان»، به‌عنوان یک غذای کامل و سالم، افزود: امیدواریم در سال پیش‌ِرو با ساخت برنامه‌های مختلفی در حوزه‌های آموزشی، مهارتی، کارگاهی، نمایشگاهی و فروشگاهی، به دیگر جنبه‌های مختلف و مثبت سفره خانواده نیز، بپردازیم.

معاون رییس جمهور در امور بانوان و خانواده، ادامه داد: خوشبختانه کرمان در این زمینه، پیشگام بود و اولین رویداد را با نام جشنواره «نان» که در فرهنگ ایرانی، قداست دارد، برگزار کرد تا نان کامل، نان سالم و فرهنگ صحیح مصرف نان را ترویج دهد.

خزعلی گفت:  بسیاری از بیماری‌ها و مشکلاتی که در جامعه پیش آمده مربوط به تغذیه است؛ به‌همین جهت، باید به‌شکل ویژه به سلامت غذا و شیوه صحیح غذاخوردن، توجه شود.

وی نقش زنان در خانواده را محوری دانست و افزود: زنان می‌توانند فرنگ استفاده از غذای سالم را در خانواده‌ها نهادینه کنند.

خزعلی گفت: مهمترین کار ما در جامعه، فرهنگ‌سازی برای خانواده است و ان‌شاالله در رویدادهای ۹ گانه‌ای که داریم به «بازی»، «تغذیه»، «مد و لباس»، «مهارت» و «موفقیت» در خانواده، و «خانواده و رسانه» و «خانواده، و محیط زیست» و … خواهیم پرداخت.

وی از نیاز دولت به حلقه‌های میانی و مردمی برای رسیدن به استاندارد لازم برای خانواده یاد کرد و گفت: امروز در جشنواره، بعضی از مشکلات نانوایان، به‌ویژه زنان نانوا، مانند مساله بیمه را شنیدم و پیگیری خواهم کرد.

معاون رییس‌جمهور، تصریح کرد: از خانم‌ها، چه کسانی که به آموزش پخت نان در خانه علاقه دارند، چه خانم‌هایی که نانوایی‌های محلی و صنعتی را اداره می‌کنند و چه کسانی که به‌عنوان شغل خانگی، این کار را انتخاب کرده‌اند، پشتیبانی خواهم کرد.

جشنواره نان شور و نشاط اجتماعی ایجاد کرد

استاندار کرمان نیز در این آیین، ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان جشنواره، و قدردانی از برگزارکنندگان آن، گفت: پیشنهاد داده بودیم کسانی که ایده‌هایی دارند دور هم جمع شوند و برای ایده‌های خوبی که ارائه می‌دهند، حمایت شوند.

محمد مهدی فداکار، افزود: براین اساس، میز صنعت، میز معدن، میز گردشگری و نیز، ایده‌های مردمی زیادی شکل گرفت و آقای حمید رستمی، دبیر جشنواره نان هم از همین جمع بودند و پیشنهادی در مورد نان دادند که مورد قبول واقع شد.

وی، ذوقی بودن جشنواره نان را عاملی برای ایجاد شور و نشاط اجتماعی دانست و اظهار داشت: از خوبی‌های دیگر این جشنواره این است که بچه‌ها با انواع نان و فرهنگ نان و نان پختن آشنا می‌شوند.

استاندار کرمان اظهار داشت: امیدواریم دبیرخانه این جشنواره در کرمان ماندنی شود و جشنواره سال‌های بعد گسترده‌تر شود.

وی با قدردانی از شهرداری کرمان، اداره‌کل غله استان و همه کسانی که در برگزاری این جشنواره تلاش کردند، بیان کرد: حاصل این زحمات، حضور ۲۰ استان در این جشنواره است.

زنجیره تولید و توزیع نان حاصل زحمات هشت میلیون نفر است

در ادامه این مراسم، معاون وزیر جهاد کشاورزی، زنجیره تولید و توزیع نان را حاصل زحمات هشت میلیون نفر دانست که تولید خود را به دست نزدیک به۹۰ میلیون نفر از هم‌وطنان خود می‌رسانند.

سید سعید راد، افزود: امسال خرسندی مقام‌معظم‌رهبری(مدظله‌العالی) از خرید و تولید گندم امسال و خودکفایی در مساله خبازی، ما را مشتاق کرد تا علاوه بر تامین نیاز خبازی، در مساله ذخیره‌سازی و انبار کردن و صنعت نان هم خودکفا شویم.

راد خاطرنشان کرد: ما امسال نزدیک۱۰ میلیون و ۳۵۰ تن گندم خریدیم که ۴۴درصد نسبت به سال گذشته و بیش از ۱۲۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته است و به این معنی است که نیاز ما را در گندم، نزدیک ۷۰ درصد کاهش داده است.

وی گفت: خودکفایی در خبازی در سال جاری، یکی از مهم‌ترین موفقیت‌های دولت در دو سال ابتدایی این دولت است. امیدواریم با همکاری و همدلی آسیابان، کشاورزان، نانوایان و همکاران ما و یکدیگر نان سالم و کامل به دست مردم برسانیم.

راد گفت: از استاندار و شهردار کرمان و همکاران غله و کلیه کسانی که در برگزاری این جشنواره کمک کردند  تشکر می‌کنم.

ماندگاری دبیرخانه جشنواره در کرمان بر کیفیت آن می‌افزاید

قائم مقام شهردار کرمان نیز، در این مراسم ضمن خوش‌آمدگویی به تک‌تک مهمانان، از همه کسانی که برای برگزاری جشنواره کوشیدند، قدردانی کرد و افزود: شاید کم لطفی باشد اگر از آقای رستمی، دبیر جشنواره، نام نبرم؛ ایشان حدود ۸ هزار کیلومتر را شخصا پیمودند و جشنواره را برای استان‌های مختلف تبیین و آنها را دعوت کردند تا امروز ۲۰ استان در این جشنواره حضور پیدا کرده‌اند.

قائم مقام شهردار کرمان اظهار داشت: از طرف شهرداری کرمان از همه تشکر می‌کنم و امیدوارم کاستی‌ها را بر ما ببخشند و با مانا شدن دبیر خانه این جشنواره در کرمان، در سال‌های بعد شاهد بهتر برگزار شدن آن باشیم.

گفتنی است در این برنامه، که با بخش‌های مختلفی مانند اجرای سخنرانی با موضوع «فواید نان» از نظر طب سنتی، توسط حسین خیراندیش، اجرای نمایش با نگاهی به موقعیت «زهرا اسدی» فرمانده گردان «نان» در جبهه و گرامی‌داشت وی با رونمایی از نقاشی تصاویر وی که توسط «سارا سلجوقی» ترسیم شده بودند و نیز اهدای لوح به فرزند ایشان، از غرفه‌های برتر این جشنواره قدردانی شد.

انتهای پیام//

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما هم میتوانید خبرنگار باشید

اشتراک خبر در شبکه های اجتماعی :